Monday, June 29, 2009

Hari Isnin Yang Boring

Sebenarnya malas lah nak update blog.. sebab boring..boring.. boring... kenapa boring??? mmm

1. berat naik sekilo.... weekend nie telah menjahanamkan diet ku....
2. sayangku jauh ke s'pore... Miss u sayang...
3. tak menang bukit merah waaaa.....

Habis tu nak buat camne??? Cepatlah masa berlalu.... jap lg nak gi buat slimming.. boleh lepas tension ngan zura(owner salon)... borak2.... lagi best....

Friday, June 26, 2009

26 Jun 2009 - 4th weight in day

So hari adalah penentu pemenang Bukit Merah...... pasti ramai yang nak menang kan termasuk me.. hehe.. pasti suma gigih menurunkan berat badankan termasuk me..... berat?? nanti dulu kita update meal semalam..

Semalam puasa so berbuka ngan apa? ngan nih...

Bakso ....memang lazat... macam tak cukup je... nak promote ke? ok nie 1st time diorang cuba masakan nie... kedai kat Seksyen 23 Shah Alam.. Restoran Anak Lesung....wah dah jadi promoter pulak aku nie... nasi goreng dia pun sodap..., disebabkan baksonye ckit banget.. i pun jamahlah ckit nasi goreng anak i.. perabihkan sayur.. tapi x sempat nak snap gambar dah licin dah... itu sahaja meal aku semalam...

Today... Bfast low fat milk + life enzime, (yang nie hancus) kuew teow goreng (ambil 3 sudu je beb), kuih kaswi seketul, teh o 1/2 cup, nescafe 1/2cup (lepas kan gian).. n alot af plain water....

Lupa nak beritau pasal water challenge.. sebab nakkan jugak minum air yang banyak ..kita beli botol baru... nie dieh...

Sila abaikan meja yang selerak itu

Botol nie kegunaannye untuk travelling coz yang ade straw tu tumpah kalau bawa ke mana2... maka lengkapla keluarga botol mimumanku...

Ibu, ayah dan anak...hehe...


Lunch.... sebelum gi slimming (hr nie saya ade app ngan slimming salon ye) habis dah sebekas fitness cornflakes nie...


Dan sambil mengupdate blog saya sedang makan nie...... ini juga lauk dari Restoran Anak Lesung yea (promote lagik)
dan sekarang sudah jadik gini... hehe..


mmm sedap beb..... terutama itu tauhu sumbat yang telah digoreng setelah disumbat...lazat...
itu aje pasal meal intake..

slimming.. nak promote jugak ke nie dieh.. brochure baru ambik tadi...

Lokasinya adalah dibelakang Restoran Anak Lesung yea....
Hasil daripada keseluruhannya diatas berat ku adalah adalah... nanti jap nak citer pasal penimbang gue... penimbangkan dah bawa balik rumah kan... tapi pagi tadi adalah kelam kabut dan tak sempat nak timbang bogel... terus berdesup gi kerja (bangun lambat lagik) letihla puasa semalam.... kan... so gunalah penimbang jiran sebelah... dan nielah hasilnya


65.5 kg hokay.... akhirnya daku berjaya ke angka 5... bukan 50an ye.. 5 tu yang kat tengah tu.... susah tau nak dapat angka 5 nih.... dan ini adalah hasil penat lelah gua menahan nafsu makan gua yang sangat kuat.....


Sekarang ini kita perlu ada strategi baru untuk dapatkan angka yang kurang dari itu... ianya adalah...EXERCISE.. setelah berbulan-bulan aku tinggalkan kegiatan tersebut dan minggu hadapan iaitu bulan julai ku akan masuk semula kelas aerobik (dah dua tahun lebih tak pergi) berjillian semulalah daku......
Adios....

Thursday, June 25, 2009

Main sorok-sorok dan musical chair

Well ini adalah mainan kegemaran kanak-kanak kan... tetapi jangan terperanjat kerana orang dewasa pun turut serta bermain yea..... kenapa..kerana tahap keboringan menunggu orang sampai habis ofic karam... hehe.. @ nak try donlod movie benornye.....




sorok-sorok




video



musical chairs





video



Seronokkan........



Today update meal intake yesterday... semalam gastrikkan masih tak hilang lagi.. tak gi klinik pun.... hopefully dia hilang perlahan-lahan....



Yesterday



Bfast - low fat milk+enzime, sausages 2, soyamilik+organic, water



lunch - sup sawi fishball , ikan pari panggang



Dinner - (hancus) nasi goreng 1 1/2 senduk, fish nugget (tak kira banyaknye lebih 10 ketui kot), bayam rebus



Today (puasa)



sahur - i bowl fitness cornflakes ( ala x ingat nama la) yang dapat free vcd body jam + lf milk, water..



Hasilnye sekarang berat ku adalah







ooh macam tidak percaya... betulkah penimbang itew..... kenapa? tak percaya ke? percayalah.. semalam pergi slimming, cuba gak menimbang... nampak macam angka 66kg.. tapi buat donno jelah..(dalam hati berkata wow) cerita gi slimming semalam... semalam cuma bersauna sahaja.... Hari nie daku bernekad untuk membawa pulang itu penimbang balik rumah supaya boleh timbang bogel hahaha... esokkan weight in day.......



Tu dieh dah masuk dalam beg siap2 ... nanti lupak lagi....
Jumpa esok for 4th weight in day... chow...

Wednesday, June 24, 2009

Gastrik.....


Aku dilanda gastrik....... aduih........ sejak senin semalam perut rasa tak sedap.... memang masuk angin dan tak mau kuar... sah gastrik... tapi masih di tahap boleh bertahan... sebab apa ye?? Hari isnin hanya bfast dengan segelas susu tanpa makanan sehingga pukul 1 thari baru makan... perut masuk angin dan sehingga kini masih sakit.... patutkah aku ke klinik? mmmmm....

Tuesday, June 23, 2009

Cuti-cuti ikan bakar alai......


Ini cabaran orang yang berdiet dan suka bercuti-cuit malaysia..... memang tak leh nak control makan punye...... terutama agenda utama percutian adalah jalan2 cari makan ...lagilah teruk... it's happened to me last weekend... dimana jalan-jalan ke melaka ..mana boleh tinggal ikan bakar kan???



Tapi daku telah cuba mengontrol diri untuk makan apa yang patut sahaja... yess... tapi patut ke kalau camnie....



dan bekas nasi lemak itu tidak satu pun ku bukak yea suma anak-anakku punye.. gua cuma bedal sambal je sahaja (still ade calorie kan??)



kulit je tinggal... agak2 berapa ekor udang telah ku bedal... sebenarnya tak kira ye.. sebab syok sangat makan udang bakar nie sampai lupa nak kira... dan ini adalah aksi pelampau ikan bakar..



malas nak upadate meal intake.. tapi kali nie nak bagitau makanan yang x patut ku makan tapi telah selamat dalam perut nie dari jumaat dan sepanjang weekend dan semlm iaitu:- nasi impit(seketul) .. rendang ayam nasi (seketul).. nasi goreng ( 5 sudu).. biskut rocky (2 batang).. vitagen (3 botol).. sambal ikan bilis ( sesudu)... capucino ( 1 cup)... aiskrim manggo (sebatang) .. karipap (4 biji).. roti canai(1 1/2 keping)... chips (2 batang) ... kopi radix (1 cup) .. teh tarik (1/2 cup) waaalaaa......


gediks otw ke melaka



gediks selepas makan.. hehehe

Dan hasilnye beratku adalah ... tiada pengurangan...padan mukamu.....




























Friday, June 19, 2009

3rd weigh in day




Hari nie adalah 1st day of "P" yea sebab tu lah mood ku asyik nak membangkang je... nak marah2 je.... asyik kecik hati je.... patutlah susahnye nak turun berat inih.... disebabkan itu juga, slimming hari ini dibatalkan.... sambung minggu depan lah.....

crita meal intake : semalam tadi berbukan dengan biskut iko dan air sejuk nie..




selepas tu gi makan yong tau fu nie...



malam makan lagi sandwich sardin.....



hasilnye pagi nie berat ku ada lah ........

macam x percaya ke kan..... nie timbang di ofic dengan baju nih... kalau bugil harus jadik 68 kg je kan??? Nilah hasilnye


Sekian sahaja nukilan untuk minggu nie.........

Thursday, June 18, 2009

Macam-macam crita....

ok.. hari nie nak crita macama-macam... takde tajuk yang spesifik... mula-mula update meal intake : semalam lunch : sup ayam, snek : 10 biji biskut coklat panda (kecik-kecik sebesar cop ibu jari je, dinner : tomyam ayam... air kosong berjaya minum 3.5 lt yess... enterfrem ngan gambar ckit lepas gi slimming smlm.... mokkan

tengok lengan tu ...hazabkan... sampai ade yang menggelarku body builder yea kerana lengan itu.....

hari nie puasa tanpa sahur yea... sebab apa..... tak larat nak bangun.. sebab apa.... 1. slimming semalam punya effect... 2. kemas ofis hb perabot baru sampai ... 3. balikl lambat sebab no. 2 dan ambik chacha lagi... kul 11 mlm baru sampai rumah..... so hari berpuasa tanpa sahur

Hasil nye beratku... takpelah... kita surprise esok weigh in day hookey...


Pagi tadik terkenang-kenang baju2 lama dan baru beli yang teringin nak pakai tapi tak boleh nak masuk...... seperti nih


Skirt nie di beli selepas anak 1

yang nie pulak lepasa anak 2



ini adalah baju masa hantaran tunang dulu


& nie adalah baju baru beli tapi tak muat hahaha..... ada banyak lagi tapi pepagi tak sempat la nak carik suma....

hari nie jugak penimbang ini akan dibawa balik untuk menimbang selepas mandi besok pagi tanpa pakaian.. baru betulkan???

Aku telah terlupa membawa penimbang ini pulang ke rumah... maka esok kena berbugil di ofic untuk menimbang heheheh......

Ini adalah table lamp yang ada diruang tempat kerja ku.... kalau tutup lampu bilik nie pasti ruang nie terus menjadi romantik...... aku pun ZZZZZZZ











Wednesday, June 17, 2009

2nd slimming

hokay... tadi baru je gi buat slimming..... buat fat burner, sauna, scrub and massage ........ hooakay.... timbang tadi berat turun 69kg....

Meal intake

yesterday berbuka puasa dengan sup ayam tapi hancus dietku dengan 2 pieces of domino's pizza
air sejuk berjaya habiskan 1 1/2 tumnbler yang besar tu +- 1.5 lt kot

today
b fast : soya drink + organik, 2 sausage , palin water ( satu tumbler besar berjaya habis sehingga 10am)

setumbler lagi berjaya habis pada 12.30 pm ( berjaya habis 1.8 lt)
snek : green tea

lunch blum lagik... nak lunch ape yek..... no carbo..no carbo... ape yek???? nanti update yea.. try with pic.....

Tuesday, June 16, 2009

TBL Water Challenge

oooo tidak.... harinie gue berpuasa memanglah tak cukup 3 liter untuk hari nie...... memang tiap2 hari pun lebih 3 liter sebabnya nih.....

ini adalah minuman harian di ofis yang diulang sebanyak 2 kali yea......lebih kurang 2.7 liter.... +bangun paginye + bfastnye + lunchnye +dinnernye so memang capai target gue 3 liter sehari..

Challenge nasik .... hula-hula... pastu daku berjaya buat bcoz gi slimming kan... mana ambil carb.... langsung... tapi untuk menang itu bukit merah... mmmm agak payahlah kan nak capai 6% weigh loss iaitu 4.2 kg atleast....... kecuali... strategi pergi slimming berjaya menurunkan berat badan ku... huahuahua.... kita tengok yea...... siapa yang kena......

Berpuasa

Hari nie daku telah berpuasa merealisasikan taktik kedua untuk kurus semula....

Hokey... masih lagi terus dengan produk cni dimana sandfi package dah pun habis sekarang nie sedang ambil nih
&

setiap pagi atau malam( tengok mana sempat)




Meal Intake sepanjang semalam hingga tadi :-





15/6 Pagi (b4 gi slimming) 1/2 pinggan


separuh


selepas slimming




lunch one large sausgae



Dinner : tom yam ayam


16/6 Bersahur

3 batang

secawan & beberapa gelas

Setakat ini sahaja update makan.... berat mmmmmm adakah penimbang itu menipu lagi...tadi timbang 68.8 kg ye sekarang cuba naik timbang tuh.... yeyeye 69.2kg.... tu la pasal penimbang nie ubah2 lah... takpe... khamis nie... akan ku bawa balik rumah untuk timbang pada pagi jumaat result 3rd weigh in day......



Monday, June 15, 2009

Pergi Slimming

Yea.. saya tau.....memang membazir je pergi slimming kan...... tapi apakan daya... ini adalah langkah terakhir saya untuk kurus semula.... memang saya dah pun pergi slimming tadi kerana tidak sabar yea..... tapi sebelum tu mari tengok gambar inih....

Ini adalah berat saya jumaat lepas..... 69.5 kg...


Cerita pergi slimming...


Okey tadi daku pergi buat slimming berat awal adalah 70.8kg yea... maak aaiii naik lagi.... kalau taknak kena denda kena la turunkan..kan... so apakah taktik seterusnya....


2. simple je.. puasa.... puasa lepas tak ganti lagikan esok akan ku berpuasa ganti...


sambung cerita pergi slimming


memang ada dia bagi diet plan..... makanan yang perlu diambil dalam tempoh seminggu nih... iaitu protein diet.... fuuh bermula episode yang menghimpitkan bagi orang yang kuat makan sepertiku.... pertama skali tadi dia suruh buat sauna dulu selama 1/2jam... fuuh panas giler berpeluh seperti berlari di padang bola sebanyak 16 pusingan... rasanya den tak larat nak lari banyak tuh... nie duk diam je... oklah cuma tahan panas jelah kan... ok...itu aje..dan treatmnet ini dia beri percuma sahaja tak tolak pun mana2 sesi.... daku telah diberi 30 + (10 FOC) sesi. dan perlu datang pada hari rabu ini.... nanti update lagi ye.. bz ckit....




Saturday, June 13, 2009

update for 2nd weigh in day

hula..hula... saya di denda... malam tadi berjaya cari scale kat mahkota parade........ tapi b4 nak bagitau my update... lets story mory the whole week meal intake.....

isnin - cuti, (tak ingat langsungla akiviti hari ini)
selasa - no bf... makan kat pantry ofis nasi goreng tawar... member ofis bawak... sory memey...lunch mcdonalds... dinner makan nasi and large pop corn+coke sebb tengok wayang
rabu - bfast mee kari lunch nasi lauk sotong goreng tepung dinner nasi goreng cili padi
khamis - bfast mee goreng lunch donat big apple (2 biji setengah) dinner nasi putih ikan bakar udang berlada n sotong goreg tepung
jumaat - pagi big apple donat lunch nasi doreng daging, petang egg tart dinner kenny rogers roaster
pagi sabtu - muffin kenny rogers n nescafe

waawaaah tu pasalla berat gua jadi .... 69.5 kg...........

memang ini adalah pemakanan orang yang tidak berdiet so janganlah diikuti yea... walaupun bercuti sepatutnya dietku x boleh ikut sama cuti... harus ada strategi untuk memenangi TBL Malaysia.......

Antara strategi yang akan dibuat bermula minggu hadapan adalah:-

1.. Pergi buat slimming... yea memang dah plan lama dah b4 TBL mula lagi cuma ongkos ngak ade. dimana??? marie france...tidak... slimming sanctuary... tidak...slim world... tidak...trimee...tidak.. dan banyak lagikan... suma pun bukan...mana haku nak dapat ribu riban tu..... lain lah kalau ade sugar daddy aauww....

ok... akan buat slimming di salon sireh pinang hokey... dimana kosnye dikurangkan 10x ganda daripada slimming center diatas....

cuma saya tak pasti aci ke tak buat slimming nie sepanjang TBL.... nanti saya akan tanye kaseh dulu..... kalau ok saya proceed hokay........

adios....

Friday, June 12, 2009

2nd Weigh in day

Minggu nie aku telah pergi cuti-cuti Malaysia so tak dapat nak menimbang dengan penimbang yang kat ofic tu.... camne nak hantar update kat kaseh nie sebab tak jumpa penimbang lagi neh... harus ku terjah mana2 shopping mall cari public scale... dapat ku rasakan minggu nie adalah minggu denda becoz..... makan memang tak jaga, malam makan lewat dengan makan beratnya seperti maggi goreng, nasi goreng cili padi dan apa2 lagi lah... dan lagi semenjak pergi bercuti niekan... dietku turut bercuti. contohnye, smalam tak hengat... lunch dengan donat big apple, malam ikan bakar dengan nasi, sotong goreng tepung bagai... dan tadi pagi x bfast tapi brunch dengan nasi goreng daging yang sangat banyak... huhuhu.... sah minggu nie akan didenda....

Friday, June 5, 2009

Target 60kg dalam 3 bulan......

Yeah... berjaya memasukkan diri dalam TBL malaysia Contest.....

No. 17. Nama : Lily

Umur : 32 , Shah Alam

Tujuan : Saya nak kurus macam dulu-dulu

Berat Badan : 69 kg

Berat Badan yg ingin dicapai : 60 kg dalam masa 3 bulan

Blog URL : http://lily280477.blogspot.com


Thanks to Kaseh.......



Today is weigh in day dah timbang dah tadi.... Hasilnye....... 68.5 kg.....

Ini adalah hasil control makan dan penat uruskan kenduri adik heheheh... esok nak pegi menghantar pengantin ke Johor pasti hancus diet weekend inih......






Wednesday, June 3, 2009

TBL Malaysia



Pernah sekali je tengok TBL marathon kat channel HM.... tengok kat rumah org sebab kat umah takde astro..... masa tengok tu ade lah terfikir nak masuk pertandingn nie kan tapi apokan dayo... kat malaysia nan ado..... tetiba terbaca blog kaseh yang sudi mengorganisekan TBL Malaysia ini...... best nye... tapi makcik lambat antar details.... boleh masuk lagi ke tidak......kita tunggu yea.....