Friday, December 4, 2009

Kemalasan Melanda Dan Pengakuan Lagik.......




Birthday father n daughter

Birthday Boy

Birthday Girl


Lama tak update blog....alasan... Aku dibius malas... ye betul...sangat2 malas...dan macam lagik best bace blog2 orang lain......



Gedik2 balik KB



Pengakuan : Ya, pada hari raya kedua saya terkantoi makan nasi.... sebab tersendiri....jap lagik kiter citer.... Rasenye kena buat satu posting Pengakuan Makan Nasi Sepanjang 99 HTN.....tiap kali kantoi je update ajer itu posting kans......



Ok. Cerita Kantoi makan nasi bukan sahaja ade yang kedua kali, tapi semalam dan hari nie saya kantoi lagik ahak..... sebelum terlupa kita update dulu blog nieh.....





Chacha n teh ais



Well, dah seminggu lebih raya haku baru nak citer pasal raya haji.... yelah sebab ade kena mengena dengan diet gue...... Diperhatikan tiap kali balik KB pasti aku gemuk....... kali nih sangat kontrol sebab tak makan nasik... tapi badan naik jugak......nasih baik balik 2 kali setahun.....
Gedik2 pagi raya





Raya disana sangat meriah hookay... kerana setiap hari ade jer kenduri makan2... (tu sebablah gomok) raya kali nie hanya balik 4 hari sahaja...sangat sekejap... tak sempat nak gi shopping bagai...


Menu Raya pertama adalah Nasi Dagang... tapi daku berjaya tak makan nasik... makan roti bun dengan ayam kerutub yang sangat sedap itu........


Raya kedua yang kantoi kerana di rumah kenduri tersebut tiada roti........ memula tu haku hanya ambil lauk jer.. daging goreng, daging salai dan sup tulang.... tetiba tuan rumah telah menghulurkan aku nasik..lalu berkata..."Tak ambil nasik ke?"... sebab tidak berapa kenal dan menghormati tuan rumah haku pun terpaksalah mengambil sesenduk nasik dan telah menyuap 2 suapan ke dalam mulut kerana tuan tumah tersebut ade disitu... alahai... nak buat camne kans..... Tetiba anakku berkata" Ibu, nak nasik...."... ooh anakku sebagai penyelamat ...."Kita share yer", daku berkata.... lega.. hanyer dua suap hookay yang masuk ke dalam mulut ini......


well itu criter raya...yang smlm ape kejadahnyer...... Kakak ku jemput lunch di rumah dier..... tanye gak ade roti tk?... takde .. nasi impit adelah...... nak bt camne kans..... 2 ketul nasik impit dan kari daging telah berjaya masuk ke mulut inih.......


Dan pg nih makan free nasi lomak...tulung....... tapi ambil nasik hanyelah sebagai hiasa...camne pun masuk jugak 2 sudu nasik dalam perut inih.......ahaks.....


Dan sah badan ku telah membesar beberapa cm dalam tempoh 3 minggu...... sebagai bukti nie ukuran yang diambil pada 12 Nov 2009 dan bandingkan dengan hari nie punye....


12/11
Lengan 37 cm
Dada 94 cm
Pinggang 76 cm
Perut 94 cm
Punggung 108 cm
4/12
Lengan 38 cm
Dada 95 cm
Pinggang 79 cm
Perut 97 cm
Punggung 110 cm

Lihat....... terserlah kenaikan pada bahagian bawah badan...eeeee nyampah.... tapi (ccehhh masih beralasan) sebab nak period kot...tu sebab gomok......

Ok peace.......


Bosannye posting takde gambar..... so gambar2 diatas hanyelah gambar selingan...tiada kena mengena dengan posting......boleh ker?? sukatilah blog haku punyer kans.....

2 comments: